1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én emlékezünk meg évről-évre a magyar nép költőiről. Városunkban az idei rendezvényeknek a Záhony Város Szabadidő Központ Nonprofit Kft. adott helyet a Művelődési Ház és Könyvtárban.

Április 10-én a Záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és AMI tanulói zenés irodalmi műsor keretében elevenítették fel az ismerős versek szövegeit az előadókkal közösen.

Április 11-én a költészetet kedvelő lakosság Bakajsza András fényeslitkei irodalmár előadását hallgatták meg.

  

„Mi tűzhely rideg háznak,
 Mi a fészek kis madárnak,
Mi a harmat szomju gyepre,
Mi a balzsam égő sebre;
Mi a lámpa sötét éjben,
Mi az árnyék forró délben,...
S mire nincs szó, nincsen képzet:
Az vagy nekem, oh költészet!”

                                               (Arany János)

Könyvbemutatón az óvodások

2019. május 16-án Győrből látogatott el M. Kácsor Zoltán meseíró a záhonyi Művelődési Ház és Könyvtárba. A szerző népszerű Garázs Bagázs sorozatának történeteivel ismertette meg a Záhonyi Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde Napsugár csoportjának gyermekeit. A vidám, játékos könyvbemutató nemcsak a kisfiúkat bűvölte el, hanem a lányoknak is tartogatott meglepetéseket.

DIGITÁLIS JÓLÉT PROGRAM PONT

Záhonyi Művelődési Ház és Könyvtár a Digitális Jólét Program keretén belül olyan lehetőséget biztosít a digitális ökoszisztémában való boldoguláshoz manapság már elengedhetetlenek. Mentor segítségével igazodhat el az informatika és a digitális világ berkein belül.

Támogatók

Az oldal viselkedés alapú cookie-kat használhat.
További Információk Elfogad Elutasít